Nyertes Horizon Europe pályázataink

A TK konzorciumvezetőként benyújtott, Boda Zsolt által vezetett pályázata, a Moral emotions in politics – how they unite, how they divide (MORES) elnyerte az EU támogatását. A tavaszi pályázati fordulóban ezen kívül konzorciumi tagként négy projekt nyert EU-s támogatást.

Tovább

Legfrissebb híreink

Új technológiák, hagyományos konferencialátogatás

Kutatási Dokumentációs Központ

A KDK az év első felében három jelentős nemzetközi konferencián képviseltette magát személyes jelenléttel járó formában. A három alkalomban közös, hogy megannyiszor egy évek óta zajló, nagyszabású, a KDK és A 20. Század Hangja Archívum és Kutatóműhely megújulását, felhasználóbarátabbá tételét célzó munkafolyamatunk különféle vetületeit mutattuk be.

Legújabb eredményeink

Számadó Szabolcs új publikációja: Honesty in signalling games is maintained by trade-offs rather than costs

2023. január 16.

„Honesty in signalling games is maintained by trade-offs rather than costs” címmel jelent meg Számadó Szabolcs, Zachar István, Czégel Dániel és Dustin J. Penn cikke a BMC Biology folyóiratban, melyben a szerzők egy általános megoldóképletet adnak aszimmetrikus kommunikációs játékokra. Megmutatják, hogy az egyensúlyi szignál költség bármi lehet (negatív is), az őszinteséget nem ez tartja fent hanem optimalizálni kívánt funkciók közötti kondicionális trade-off.