Könyvtár

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Könyvtára

A könyvtár munkatársa:

Elek Judit
könyvtárvezető,
MTMT adminisztrátor
224 67 00/5448 mellék
elek.judit@tk.hu
   
 

 

  • Cím: Budapest IX. Tóth Kálmán u. 4., K épület, I. emelet
  • Postacím: 1453 Budapest Pf. 25.
  • Telefon: +36 1 224-6700 (5448, 5444)
  • Nyitvatartás: kedden, és csütörtökön 9:00 -16:00 óra között (a járványveszély idején)

 

 

A KÖNYVTÁR SZOLGÁLTATÁSAI

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Könyvtára a Jogtudományi, Kisebbségkutató, Politikatudományi és Szociológiai Intézetek összevont könyvtáraként működik. 

A könyvtár nem nyilvános, csak a TK kutatóintézeteinek munkatársai használhatják és kölcsönözhetnek is. A többi kutatóközpont számára könyvtárközi kölcsönzéssel szolgáltatunk dokumentumokat. Egyetemi oktatók és hallgatók egyéni engedély alapján látogathatják a könyvtárat, ha kizárólag a TK Könyvtárában található anyagokba akarnak betekinteni (PTI dokumentáció), de azt csak helyben használhatják.

KATALÓGUS

A katalógusok HUNTÉKA integrált könyvtári rendszerben működnek, jelenleg két párhuzamosan működő honlapról érhetők el. Egy adott dokumentum keresésekor (ha olyan jellegű) érdemes mindkét adatbázist megnézni az alábbi oldalakon:

TK ETK

TK Jogtudományi Intézet

ADATBÁZISOK

2024-ben az intézeti számítógépeken, valamint VPN beállítással, távoli hozzáféréssel – a következő adatbázisok elérhetők a TK-ban. A belépéshez egyik adatbázisnál sem kell azonosító, vagy jelszó, IP cím alapján működnek, a belépési linken azonnal lehet használni az adatbázist. Az adatbázisok használatához home office-ban aktív VPN kapcsolat szükséges.

OPEN ACCESS LEHETŐSÉG

Cambridge, Sage, SpringerLink, Taylor and Francis és Akadémiai Kiadó Folyóiratcsomag c. adatbázisokban.