A TK angol nyelvű folyóirata, az Intersections. EEJSP ismét Q2-es besorolást kapott

A tudományos folyóiratokat rangsoroló adatbázis (SCImago Journal Ranking, SJR) 2018 után a 2019. évi tudománymetriai mutatók, kivált a rangos idézettség alapján újra a második negyedbe (Q2-be) sorolta az Intersections. East European Journal of Society and Politics-t.

A Társadalomtudományi Kutatóközpont által öt évvel ezelőtt alapított multidiszciplináris társadalomtudományi szakfolyóirat társadalomtudományok kategóriában a kelet-európai régióban 579-ből az 58. helyen van a Scimago rangsorában. Ezen belül a jog tudományterületen 35-ből a 4. helyen, a szociológia és politikatudomány  területén 99-ből a 17. helyen áll a térségben. Az Intersections a Magyarországon megjelenő társadalomtudományi folyóiratok között 33-ból a harmadik, ezen belül a jog, a szociológia és politikatudomány egyesített területein az első helyen áll.

Az Intersections. East European Journal of Society and Politics évi négy számmal megjelenő, angol nyelvű, kétszeresen vaklektorált, nyílt hozzáférésű elektronikus folyóirat. Nagyobbrészt tematikus összeállításokkal, kisebb részt egyénileg benyújtott cikkekkel a térség legfontosabb társadalmi folyamatait globális összefüggésekben elemzi, célja a magas professzionális elvárásokat az időszerű mondanivalóval összekapcsolni.